10 REGULI DE SUPRAVIEȚUIRE pe care ar trebui să le știe orice ADULT

Fiecare persoană este pricepută la ceva, dar în viață trebuie să știi să te descurci în diverse situații. Iată câteva lucruri pe care ar fi bine să știi să le faci – chiar dacă unele ar putea părea că nu sunt necesare, nu se știe niciodată:

   

1. Cum să faci noduri

A învăța cum să faci diverse noduri e un exercițiu util. Te poate ajuta în camping, la pescuit sau în orice altă activitate de exterior.

2. Cum să faci diferența între ciupercile otrăvitoare și cele comestibile

Multe ciuperci otrăvitoare pot provoca diverse probleme de sănătate, chiar dacă nu le folosești drept alimente. De exemplu, dintre ele au mucus, care poate cauza arsuri sau o reacție alergică. Învață-i și pe copii cum să diferențieze ciupercile, ca să știe de ce să se ferească.

3. Acordarea primului ajutor


Nu mai e nevoie să spunem cât de util e să știi să acorzi primul ajutor – poți salva viața cuiva la nevoie.

Metoda Heimlich este cea mai potrivită pentru a salva pe cineva și poate fi folosită atât pe adulți, cât și pe copii mai mari de un an. Persoana care execută manevra trebuie să se așeze în spatele celei cu probleme, să își strângă mâinile în jurul mijlocului victimei sau să p ridice brusc de la sol de mai multe ori.

Se apasă tare și brusc în zona sternului în timp ce victima se ridică pentru a elimina restul de mâncare. În cazul în care ajuți un copil, manevra va fi făcută la o putere mică, dar la adul este vital să apeși cu putere și să ridici victima brusc.

4. Cum să te descurci în pădure

Dacă pleci în vacanță în camping sau în afara orașului, trebuie să știi cum să te descurci în pădure sau pe un teren nefamiliar. Nu conta pe dispozitivele moderne, deoarece conexiunea s-ar putea să se oprească. Pentru a te simți în siguranță, trebuie să poți fi în stare să folosești o busolă obișniuită.

5. Să înțelegi plumbăria și electricitatea


Ce vei face dacă se strică robinetul de la bucătărie? Pregătești o barcă pentru tine și vecini până apar cei de la serviciile de urgență? Trebuie să știi cum să îl oprești sau cum să îl schimbi.

Cel mai adesea aceste accidente au loc din cauza resturilor de mâncare ce rămân blocate. Dacă nu știi cum să procedezi în astfel de cazuri, apelează la un expert, iar cât aștepți să vină scoate cu atenție aparatele electrice din bucătărie. Dacă a ajuns apa pe ele, încearcă să oprești curentul în casă.

Pagini: 1 2