10 poze atât de perfecte încât nu par a fi scoase din realitate

Mulți dintre noi suntem familiarizați cu această disperare inexplicabilă atunci când vedem un mic detaliu care răstoarnă întreaga imagine. Crează senzația de satisfacție atunci când totul este perfect și mai intens.

   

Doar pentru tine, Tasta a adunat câteva fotografii care par să fi sosit în universul nostru din paradisul perfecționimului:

1. Perfecţiunea se măsoară în imperfecţiune. Perfect este atunci când sunt cele mai puţine imperfecţiuni.


2. Perfecţiunea e atinsă nu atunci când nu mai este nimic de adăugat, ci când nu mai este nimic de înlăturat.

3. Nimeni nu are randament maxim de fiecare dată, nici macar tu. Lumea afacerilor aparţine celor îndrăzneţi şi ageri… nu celor perfecţi. Ceea ce contează e lupta pentru perfecţiune.


4. Perfecţiunea poate fi un factor motivator în viaţă, dar şi un factor constrângător. Poate fi suma năzuinţelor şi obiectivelor noastre dar şi suma aspiraţiilor imposibil de atins. De fapt, cred că poate fi şi suma aspiraţiilor ce NU trebuie atinse.

5. ”Perfecţiunea nu constă în a face lucruri extraordinare, ci în a face lucruri obişnuite în mod extraordinar.” Angelique Arnauld

6. “Perfecţiunea e atinsă nu atunci când nu mai este nimic de adăugat, ci când nu mai este nimic de înlăturat.” Antoine de Saint-Exupery


7. “Nu încerca să atingi perfecţiunea, dar încearcă măcar să scapi de mediocritate.” Alexandru Gh. Radu

8. „Nu te teme de perfecțiune, nu o vei atinge niciodată.” —Salvador Dali

9. Ideea de perfecţiune pare a fi tot mai mult eticheta vieţii contemporane. Dacă ar fi să ne după ceea ce postează în social-media prietenii virtuali am putea crede că toţi au vieţi perfecte. Prieteni perfecţi, familii perfecte, vacanţe perfecte, în locuri mai mult decât perfecte că să nu mai vorbim de extraordinarele lor reuşite profesionale şi anvergură carierei lor. Vis-a-vis de acest lucru mai perfect mi se pare cum s-a spart această farfurie!


10. Renunţaţi la ideea că toate lucrurile trebuie să se potrivească, renunţaţi la ideea că trebuie să fie o armonie perfectă – pentru că nu sunt nişte idei bune. Dacă toate lucrurile ar fi la locul lor, v-aţi plictisi; dacă totul este armonios, pierdeţi toată esenţa unei relaţii.

Este bine că sunt lucruri care nu se potrivesc și este perfect când vedeți o imagine ca aceasta.