10 moduri prin care pisica își exprimă dragostea față de tine

Pisicile şi oamenii împart aceleaşi teritorii de cel puţin 9.000 de ani, un interval de timp considerat „recent” în raport cu situaţia câinilor, a căror domesticire s-a produs în urmă cu peste 30.000 de ani. În zilele noastre, datorită internetului, pisicile se bucură de o popularitate incredibilă.

   

Mulți cred că o pisică este un animal ciudat și nu știe cum să-și arate iubirea față de om. Unii consideră aceste mici feline sunt indiferente. Dar cei care au o pisică acasă știu foarte bine că pisicuțele, la fel ca și câinii, sunt capabile să-și arate dragostea în diferite moduri. Însă, manifestarea dragostei lor este exprimată în forme mai complexe și speciale, prin urmare, nu mulți dintre noi își pot da seama foarte repede de sentimentele pisicuțelor.

Iată mai jos câteva semne prin care pisica ta îți arată că te prețuiește!

Când pisica te mângâie cu lăbuțele – acest gest este mai mult decât un masaj


Acest gest este o amintire a primelor zile ale vieții. Cu o mișcare atât de blândă, pisica mângâie pieptul mamei sale pentru a găsi sursa de lapte. Uneori aceste mișcări îți pot provoca neplăceri (când pisicuța te zgârie), dar ar trebui să te simți flatat.

Un cadou este întotdeauna un dar, oricât de ciudat ar arăta

Cei care au o pisică știu că uneori cadourile neobișnuite se găsesc pe covor, pe pernă – în general, oriunde. Uneori poate fi chiar teribil. De exemplu, dacă pisicuța îți aduce o șopârlă sau o pasăre mică – aceste vietăți sunt un dar, prin care își exprimă dragostea față de tine. În ciuda domesticirii, pisica nu și-a pierdut instincele de vânător, iar împărțirea prăzii este un semn de mare prietenie.

Când pisica își ține capul pe fața ta, aceasta dorește să îți arate că îți aparține

Dacă te uiți la lei în mediul lor natural, poți vedea că aceștia își freacă adesea fruntea și se alintă reciproc. Ideea este că glandele de parfum ale pisicilor sunt împrăștiate practic în tot corpul, iar frecarea este o modalitate de a „eticheta” rudele cu mirosul lor, ceea ce întărește legătura dintre animal și om.

Pisicuța clipește rar

Acesta este „un fel de sărut cu ochii”, pentru că pisicile nu fac contact vizual decât cu cei pe care îi adoră și în care au încredere.

Pagini: 1 2