10 lucruri pe care o femeie matură nu le-ar face pentru bărbat

Nu ar trebui să te sacrifici neștiind pentru ce.

În literatura clasică deseori iubirea e prezentată ca un sacrificiu. Chiar şi în “Romeo şi Julieta” iubiții trec print tot felul de chinuri şi trucuri pentru a rămâne împreună, sunt foarte puțin timp împreună, după care se despart, sau mai rău, mor.

Iubirea nu e ceva uşor, pentru ea trebuie să suferi, să aștepți, să te ofilești, să suporți.

Probabil că în tinerețe am citit prea multe cărți despre iubirea grea, de sacrificiu, de aceea mult timp iubirea mea a fost exact aşa: plină de drame, lacrimi şi despărțiri.

S-ar părea că fără ele nici nu e iubire, ci o pasiune trecătoare. Din fericire m-am maturizat sau am obosit să mai sufăr. Acum iubirea pentru mine – e o bucurie tăcută. Şi niciun fel de sacrificiu.

“Am 42 de ani şi uneori prefer să fiu cinică. Îmi place să spun că nu cred în iubire, romantism, fericire veşnică. Cu bărbaţii sunt extrem de directă – fără ezitare îi informez ce-mi place, ce nu-mi place şi care sunt dorințele mele.

Înainte puteam să aştept zile întregi un mesaj, mă duceam la capătul pământului dacă el mă chema, fără ezitare îi făceam cadouri scumpe doar ca să-l bucur, îi pregăteam bucatele lui preferate…

Desigur au fost diferiți bărbați, pe cineva l-am iubit, cu cineva am trăit, de cineva am fost pur şi simplu îndrăgostită, de cineva am fost atrasă fără reciprocitate. Însă sentimentele care mi le provocau silueta masculină erau similare – de fiecare dată, eram gata să fac multe pentru iubire.

Acum însă:

1.Nu mai aștept mesaje de la bărbați. Telefonez sau scriu singură , iar cel care nu găsește timp să-mi răspundă un simplu: “Scuze, astăzi sunt ocupat, te sun când sunt disponibil – îl șterg imediat din listă.

2. Nu merg la întâlniri dacă locul şi timpul nu-mi sunt convenabile. Pentru ca întâlnirea să fie plăcută, ea ar trebui să fie convenabilă ambilor parteneri. Dacă bărbatul nu e interesat nici de timp, nici dorința, nici comoditatea femeii, atunci, în general, nu este interesat de ea. De un astfel de bărbat nu am nevoie.

Pagini: 1 2