10 lucruri pe care le făceau părinții noștri, dar nimeni nu le face azi!

Cu siguranță, avem multe de învățat de la părinți. Modul în care oamenii își educă copii în prezent, este diferit de modul în care au făcut-o acum 30 de ani. Părinții au analizat multe despre siguranța și sănătatea copiilor lor. Este bine sau rău? Fiecare decide pentru sine. Dar chiar dacă s-au înregistrat progrese, acest lucru nu înseamnă că nu putem folosi experiența părinților și să o aplicăm în practică.

   

Iată cele 10 lucruri utile, pe care le-au făcut părinții noștri și pe care ar trebui să le facem noi:

1. Partenerul era mereu pe primul loc.


Când părinții noștri erau tineri, relația dintre soț și soție era cea mai importantă în familie. Dar în ultimii 30 de ani, părinții au început să considere copiii drept centrul universului. Este important să nu uiți valoarea relației cu soțul tău și să ai o familie sănătoasă și fericită. Dacă copilul intervine în discuția mamei, trebuie să-i ceri să aștepte (dacă aceasta nu este o situație de urgență). Copiii ar trebui să înțeleagă că lumea nu se învârte în jurul lor.

2. Copiii erau mereu îndrumați să-și petreacă timpul liber jucându-se afară.


Posibil și dvs, urmăreați televizorul în copilărie, dar mai des erați afară, la joacă. Copiii de astăzi, cu vârsta cuprinsă între 8-18 ani petrec în medie 7,5 ore în fiecare zi în fața ecranului. Și acest lucru nu se referă la studii sau educație. Dar aerul proaspăt și jocurile active sunt necesare la vârsta lor. Aceste activități nu cer neapărat un teren de sport sau o piscină. Aduceți-vă aminte de dvs – tot de ce aveați nevoie era doar propria imaginație.

3. Au avut încredere în copiii lor.

Cei mai mulți dintre noi ne amintim cât de târziu ne plimbam cu prietenii sau chiar stăteam cu ei peste noapte. Era posibil ca părinții să nu știe unde ne aflam. Acest lucru îl poți numi „educație la distanță”. Credeți că este periculos? Adevărul este că copiii mor în accidente de avion de două ori mai des decât sunt răpiți.

4. Părinții nu cereau de la copiii săi să fie cei mai deștepți.

Copiii erau învățați să-și dezvolte creativitatea și abilitățile sociale. Copiii nu știau alfabetul când au intrat la grădiniță și mulți nici nu puteau citi. Au fost învățați să fie respectuoși față de ceilalți și să își facă prieteni. Astăzi, copiii chiar la o vârstă fragedă concurează la școală și încearcă să fie mai buni decât alții. Dar acest lucru nu provoacă decât stres și anxietate copilului dvs.

5. Ei învățau copiii săi bunele maniere.

Azi mulți copii și adolescenți sunt lipsiți de bunele maniere. Nu pot spune pur și simplu un „mulțumesc” atunci când este nevoie. Desigur, lipsa de cultură ar putea să apară înainte. Dar totuși această lipsa era mai puțin sesizabilă.

Pagini: 1 2