10 lucruri din cauza cărora oamenii inteligenți nu pot fi fericiți – crezi că și tu ești în această situație?

Albert Einstein avea un IQ de 170, Stephen Hawking de 160, Ashton Kutcher’s tot 160, și Natalie Portman 140. Se pare că oamenii inteligenți nu au multe probleme și sunt cu adevărat fericiți. Dar după cum se dovedește, fericirea este rară printre oamenii extraordinar de inteligenți.

   

1. Tinzi să analizezi prea mult lucrurile
Persoanele cu un IQ ridicat tind să analizeze continuu evenimentele din viața lor. De-a lungul timpului, acest lucru le epuizează deoarece descoperirile lor sunt adesea pline de frică și dezamăgire, iar în capul lor apar dileme reale.

2. Ai prea multe pretenții de la tine și de la alții
Oamenii inteligenți știu clar ce vor. Adesea ei privesc lumea într-un mod idealist și este dificil pentru ei să renunțe la așteptările lor. Acest lucru îi împiedică să aibă satisfacții în viață și senzația de fericire, iar realitatea lumii din jurul lor adesea aduce dezamăgire.

3. Îți lipsește abilitatea de a avea o relație prietenoasă și caldă
Toată lumea vrea să se înțeleagă cu partenerul de viață, dar este foarte dificil pentru oamenii inteligenți să vorbească deschis cu un interlocutor, de cele mai multe ori fiind înțeleși greșit. Vor să vorbească despre evenimente importante și semnificative și rareori sunt acceptați și înțeleși. Potrivit oamenilor de știință, socializarea pentru persoanele cu IQ înalt este o experiență adesea mai dureroasă decât singurătatea.

4. Suferi de probleme psihologice
Multe lucrări științifice confirmă faptul că intelectualii suferă adesea de tulburări mintale. Obiceiul unei analize constante conduce la reflecții frecvente despre viață, moarte și simțul existenței. Toate acestea în majoritatea cazurilor conduc la depresie.

5. Cauți să îndeplinești așteptările celorlalți
Succesele academice ale unor astfel de oameni duc la așteptări și mai mari ale altora. O astfel de încărcătură se dovedește adesea o povară insuportabilă, în special pentru copiii talentați care sunt privați de copilăria timpurie.

6. Iei rar decizii raționale
După cum arată studiul, în viața de zi cu zi, intelectualii fac la fel de multe greșeli ca oricine altcineva. „Oamenii cu IQ-uri peste medie fac acțiuni iraționale și sunt mai predispuși la iluzii și se bazează pe intuiție”, au spus autorii studiului.

7. Nu ai mereu succes
Studiile au arătat că 85% din bunăstarea financiară depinde de lucruri precum individualitatea și abilitatea de a comunica și de a negocia. Câștigătorul Premiului Nobel, psihologul Daniel Kahneman, a constatat că oamenii sunt mai dispuși să facă afaceri cu cineva de care le place și în care au încredere, chiar dacă le oferă un produs mai scump.

8. Treci prin mai mult stres
Oamenii de știință canadieni au ajuns la concluzia că persoanele cu IQ-uri ridicate percep problemele simple de zi cu zi mult mai puternic. Ei au un obicei de a gândi de mai multe ori asupra a ceea ce se întâmplă, inclusiv a lucrurilor negative, conducându-i direct la stres cronic.

9. Ești mai predispus să ai probleme de sănătate
Cu cât sunt mai inteligenți sunt, cu atât mai târziu se culcă – aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință. Astfel de regimuri sunt cunoscute pentru a duce la boli de inima. În plus, s-a dovedit că persoanele cu inteligență avansată sunt predispuse la alcoolism și la fumat din cauza anxietății crescute.

10. Te simți mai confortabil atunci când ești singur
Persoanele foarte inteligente se confruntă cu disconfort în timpul contactului frecvent cu prietenii. Ei sunt prea concentrate pe atingerea obiectivelor lor și prin urmare pot renunța cu ușurință la oportunitatea de a petrece timp cu oamenii.