10 locuri de pe Pământ, unde oamenii nu au acces chiar și cu multi bani!

Buncăre, locuri misterioase, insule și pasaje subterane – toate acestea sunt învăluite mister și provoacă curiozitate și interes. Orice loc din lume poate fi vizitat dacă ai bani, dar sunt anumite locuri pe Pământ în care niciun om nu are voie.

   

Vă prezentăm locurile interzise ale planetei noastre, unde chiar și cei mai bogați oameni de pe Pământ nu au acces.

1. Insula Șarpelui

Situată în apele Oceanului Atlantic, insula Ilha da Queimada Grande, este aproape de zona costieră a orașului Sao Paulo din Brazilia. Acesta este singurul loc în care locuiesc cei mai veninoși șerpi ai planetei noastre — viperele aurii cu cap de lance. Accesul pe această insulă este interzis.

Autoritățile au interzis accesul pe insulă nu doar pentru a salva speciile pe cale de dispariție, ci și pentru a salva viața oamenilor, deoarece pe insulă este o concentrare atât de mare de șerpi, încât pe fiecare metru pătrat există cel puțin un șarpe.

2. Banca Mondială de Semințe Svalbard

Rezerva Mondială de Semințe este un buncăr uriaș care se află în Norvegia. Adâncimea sa atinge 140 de metri, și este dotat cu un număr mare de sisteme de securitate care sunt pur și simplu impresionante. În interiorul depozitului se află circa o sută de mii de milioane de semințe de diferite culturi.

Banca are drept scop conservarea în condiții de siguranță a speciile de plante aflate pe cale de dispariție sau a folosirii semințelor pentru refacerea ecosistemelor în cazul producerii unei catastrofe naturale. Fiecare țară are propria cutie.

3. Mormântul primului împărat al Chinei, Qin Shi Huang

A fost descoperit în anul 1974 de un grup de fermieri care au făcut una dintre cele mai șocante descoperiri arheologice din toate timpurile: o armată de soldați, fiecare dintre ei fiind realizați în mod unic și cu trăsături faciale.

Palatul central ce conține mormântul lui Qin Shi Huang încă nu a fost deschis. Autoritățile chineze, precum și arheologii nu dispun de tehnologia necesară efectuării unor săpături care să nu afecteze prea mult situl.

4. Insula Surtsey


Este situată în apele Islandei și s-a fost format în 1963 în urma erupțiilor mai multor vulcani subacvatici. Are o suprafață de cel mult 3 kilometri pătrați. A atras atenția multor cercetători din diferite țări. De atunci insula Surtsey, a fost utilizată doar în scopuri științifice, zona fiind restricționată turiștilor.

5. Baza secretă Area 51

Până în 2013, guvernul Statelor Unite a negat zvonurile că ar exista o bază secretă. Acum, aceasta este cea mai misterioasă bază militară de pe planetă. Este situată la 135 km de Las Vegas și este un loc ideal pentru a experimenta diferite tipuri de avioane, vectori purtători și sisteme de arme. Conform unor informații neconfirmate, baza s-a format în locul în care o navă spațială de origine extraterestră s-a prăbușit și, din acest motiv, s-a încercat să fie ascunsă de întreaga lume.

Pag Anterioara1 din 2