10 întrebuințări ale cuptorului cu microunde pe care nu le știai

   

6. DOVLEAC ȘI DOVLECEL
La fel veți putea curăța dovleacul sau dovlecelul cu coajă groasă, care se taie foarte greu.

7. GRAPEFRUIT
Dacă trebuie să curățați rapid un grapefruit, atunci încălziți-l în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde la putere maximă, apoi tăiați partea de jos a fructului și tăiați coaja. Aceasta se va desprinde ușor.

8. SFECLĂ
Puneți sfecla spălată cu coajă într-o pungă de plastic, faceți un nod și încălziți-o în cuptorul cu microunde timp de 15 minute. Apoi scoateți sfecla și lăsați-o să stea timp de 5 minute. Sfecla este gata. Ați scăpat de procesul lung de fierbere.

9. NUCI


Puteți prăji rapid nucile și semințele în cuptorul cu microunde. Puneți-le într-o farfurie, stropiți-le cu ulei și încălziți-le la putere maximă timp de aproximativ un minut. Apoi lăsați nucile să se odihnească timp de 10-15 secunde, amestecați-le și încălziți-le în cuptorul cu microunde încă timp de un minut. Repetați procedura de 3-5 ori până nucile vor fi gata.

10. MIERE
Ca să topiți rapid mierea cristalizată, trebuie să scoateți capacul și să puneți borcanul în cuptorul cu microunde timp de 30-40 de secunde. Mierea va deveni din nou transparentă și lichidă.

Pagini: 1 2