10 IMAGINI ce îți arată care sunt cele 10 FRAZE MAGICE pe care trebuie să i le spui COPILULUI TĂU zilnic

Printre miile de cuvinte pe care le spunem copiilor noștri, există câteva care îi fac mai puternici, mai inteligenți, mai blânzi și mai încrezători în sine. Iată câteva fraze care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și care îi fac mai fericiți:

   

1. Sunt foarte fericit/ă că te am

Copiii, prin comportamentul lor, ne testează în mod inconștient – „mă vei iubi dacă sunt rău?” Răspunsul nu trebuie să fie ambiguu: „Bineînțeles că da! Sunt foarte fericit/ă că te am. Dintre toți copiii din lume te-aș alege pe tine”. Astfel vei pune bazele unui psihic sănătos.

2. Te iubesc


Aceste două cuvinte magice sunt cu adevărat importante pentru dezvoltarea sănătoasă a copilașului. E important să îți susții cuvintele cu acțiuni: petreceți timp împreună, jucați-vă, râdeți și prostiți-vă, îmbrățișează-l, discutați despre probleme și sprijină-l atunci când are probleme.

3. Îți observ și îți apreciez progresul


„Wow! Camera este curată!”, „Wow! Bună treabă – ți-ai împăturit cu grijă hainele!” Asemenea lucruri îl ajută pe copil să se simtă sprijinit și că ai încredere în el și îi arăți că eforturile sale sunt appreciate. Orice lucru pozitiv spus provoacă sentimente și emoții pozitive, care îl determină pe copil să se poarte bine.

4. Iartă-mă/ Îmi pare rău


Cu toții suntem oameni și facem greșeli. E important să ai curajul să-ți recunoști greșeala și să-i ceri copilului iertare. Astfel îi arăți că este important pentru tine și că îl respecți. De asemenea, îl înveți și o lecție – că atunci când nu ai dreptate ar trebui să îți ceri scuze.

Pagini: 1 2