10 filme excepționale inspirate din povești adevărate

   

Catch Me if You Can (2002)

Leonardo DiCaprio și Tom Hanks au roluri principale în acest lung metraj bazat pe viața lui Frank Abagnale Jr. Tânărul Abagnale a devenit expert în fals și deghizare și a reușit să plătească cecuri pentru milioane de dolari, acționând în calitate de pilot Pan Am, doctor și procuror.

The Pianist (2002)

„Pianistul”, regizat de Roman Polanski și Adrien Brody, este un film bazat pe o poveste reală care evidențiază obstacolele prin care trece muzicianul polonez-evreu Wladyslaw Szpilman, care se luptă să supraviețuiască distrugerii ghetoului din Varșovia, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

The Imitation Game (2014)

„The Imitation Game“ este un film cu interpretări de excepție. Filmul spune povestea lui Alan Turing, celebrul matematician britanic care care a fost angajat de Guvernul Britanic pentru a decripta codurile de informații germane din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. „The Imitation Game“ este un film alert, cu o poveste bine închegată și este imposibil să nu vă impresioneze, mai ales că este inspirat dintr-o poveste adevărată.

Goodfellas (1990)

O capodoperă a semnată Martin Scorsese, care merită văzută. Henry Hill este un gangster de mâna a doua care ia parte la o spargere împreună cu Jimmy Conway şi Tommy De Vito.

Ultimii doi ajung mai apoi să devină personaje importante ale Mafiei, iar Henry este afectat de succesul lor. „Goodfellas” este poate cel mai bun film cu gangsteri – și a avut 7 nominalizari la premiile Oscar.

Pagini: 1 2 3