10 filme excepționale inspirate din povești adevărate

Filmele sunt extraordinare pentru momentele în care dorim să ne relaxăm și să uităm de grijile cotidiene, însă acestea sunt parcă și mai fascinante atunci când știm că sunt inspirate din povești adevărate.

   

Chiar dacă de cele mai multe ori ne este greu să credem că anumite întâmplări prezentate în filme sunte reale, adevărul este că viața bate fimul, iar orice este posibil.

Povestea filmului Titanic o cunoaștem cu toții, însă există și alte filme excepționale inspirate fapte reale. Opere cinematografice care au captivat publicul din întreaga lume.

Noi vă prezentăm 10 filme excepționale, inspirate din povești adevărate, pe care merită să le vedeți!

Into the Wild (2007)


Un film despre călătoria spirituală a unui om care evadează în lumea naturală, „Into the Wild” reflectă numeroasele conflicte și probleme care îi tulbură pe aceia care sunt încurcați într-o viață materialistă.

Filmul evidențiază dorința unui tânăr de a fi liber și independent, de a scăpa de normele societății și de a descoperi transcendența în natură. După absolvirea Universității Emory, elevul și sportivul de vârf, Christopher McCandless, își abandonează posesiunile, dă întregul său cont de economii de 24.000 de dolari pentru caritate și, în cele din urmă, face drumeții în Alaska pentru a-și urma visul.

Impresionantul film este inspirat din poveste de viață a lui Chris McCandless, un tânăr american de familie bună care, în 1992, după ce a terminat facultatea, a plecat fără știrea părinților în Alaska. Dacă nu ai văzut filmul, ar trebui să o faci, pentru că este impresionant.

Escape from Alcatraz (1979)


Alcatraz, de pe o insulă din Golful San Francisco, a fost cea mai sigură închisoare din timpul său. Se credea că este imposibil ca cineva să scape din această fortăreață. Asta până în anul 1962, când lucrurile au luat o altă întorsătură. „Escape from Alcatraz” este unul dintre acele filme pe care merită să le vezi!

Changeling (2008)

O poveste reală petrecută în anii 1920, o distribuție de Oscar, o interpretare inegalabilă. „Changeling” prezintă cazul unei mame care nu-și mai găsește băiatul acasă când revine de la serviciu. O căutare lungă și chinuitoare rămâne fără niciun rezultat: fiul ei este de negăsit. Însă, după cinci luni de la dispariție, ancheta dezinteresată a polițiștilor culminează cu o dramă: în prezența presei, poliția îi încredințează mamei disperate un alt copil, care susține că este fiul său. Deși își dă seama că nu este fiul ei, sub presiunea poliției, femeia îl ia acasă, dar continuă să insiste ca polițiștii să continue cercetările.

Vă lăsăm pe voi să aflați dacă mama disperată, Christine Collins, își găsește băiatul.

Schindler’s List (1993)

Un alt film bazat pe o poveste reală este și „Schindler’s List”. Această ecranizare pune în evidență cazul lui
Oskar Schindler, un om de afaceri nazist, care era foarte corupt, care – în ciuda trecutului său – acesta reușește să salveze peste 1.000 de evrei de la Holocaust. „Schindler’s List”, regizat de Steven Spielberg, este unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile și sigur vă va impresiona!

Pagini: 1 2 3