10 dintre cele mai scumpe greșeli care au avut loc de-a lungul timpului

Nimeni nu este perfect, iar greșelile sunt un lucru inevitabil. Cu toate acestea, de-a lungul timpului au avut loc numeroase greșeli care au costat o avere, fără a menționa pierderile omenești și impactul ecologic. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, iată 10 dintre cele mai scumpe greșeli din istorie.

   

1. Explozia rachetei Ariane 5

Pe 4 iunie 1996, prima rachetă Ariane 5 și-a aprins motoarele și a fost lansată de pe coasta Guyanei Franceze. 37 de secunde mai târziu, racheta s-a sucit la 90 de grade în direcția greșită și, în mai puțin de două secunde – forțele aerodinamice au făcut ca amplificatoarele din exteriorul rachetei să se rupă. Acest lucru a determinat declanșarea mecanismului de autodistrugere, iar racheta a explodat.

Lansarea dezastruoasă a costat aproximativ 370 de milioane de dolari și a întârziat cercetarea științifică asupra funcționării magnetosferei Pământului cu aproape 4 ani. Lansarea Ariane 5 este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai scumpe defecțiuni software din istorie.

2. Scufundarea Titanicului


Scufundarea Titanicului este una dintre cele mai dezastruoase accidente maritime din istorie. Pe 14 aprilie 1912, la numai patru zile după ce a părăsit portul, nava imensă a fost distrusă în Oceanul Atlantic de Nord, în urma unei coliziuni cu un aisberg, iar aproximativ 1.500 de oameni și-au pierdut viața.

După un secol, a ieșit la iveală faptul că scufundarea navei Titanic a fost cauzată de o eroare de navigaţie, dublată de o decizie greşită, conform historia.ro

Pierderea financiară a fost estimată la 7,5 milioane de dolari sau aproximativ 168 de milioane de dolari în prezent.

3. Venirea la putere a lui Hitler

Henry Tandey, cel mai decorat soldat britanic din timpul Primului Război Mondial, ar fi putut schimba istoria și ar fi putut opri toate ororile provocate de către naziști, cât și pierderea a 60 de milioane de vieți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În timp ce se afla pe un câmp de luptă din Franța, în timpul Primului Război Mondial, Tandey (un soldat de numai 26 de ani) și-a îndreptat pușca spre un soldat german rănit, care încerca să fugă, pentru a își salva viața, conform Mirror. Din compasiune, Tandey l-a cruțat pe tânăr. Acela era Hitler, iar la acea vreme avea 29 de ani.

4. SNCF și trenurile sale supradimensionate

Cu numai câțiva centimetri în plus, Société Nationale des Chemins de Fer Français (SNCF), compania feroviară națională din Franța, și Réseau Ferré de France (RFF) au atras furia francezilor. În 2014, pentru a găzdui mai mulți pasageri și a le oferi mai mult spațiu în trenuri, SNCF a comandat 341 de trenuri care erau prea late pentru a putea trece prin anumite stații franceze. Prin urmare, compania a fost nevoită să realizeze 1.300 de docuri, la un cost de 50 de milioane de euro.

Pagini: 1 2