10 dintre cele mai frumoase rase de caini

Ți-ai făcut un top cu cele mai frumoase rase de caini? Dacă nu, noi am realizat unul pentru tine. Bineînțeles, acest clasament este subiectiv. Toți câinii sunt deosebiți, însă dacă vrei un animăluț de companie, în special un câine, e bine să îți faci un top cu cele mai frumoase rase de caini. Nu de alta, însă așa o să îți vină mai ușor să alegi o specie potrivită dorințelor tale.

   

Este bine să știi că atât câinii, cât și lupii, s-au „desprins” dintr-un strămoș comun, acum aproximativ 11.000 – 34.000 de ani. Aceștia sunt înrudiți, iar până de curând se credea că lupii sunt strămoșii direcți ai câinilor, însă un studiu genetic a arătat că acest lucru nu este adevărat. Astfel, similaritățile genetice dintre lupi și câini provin din încrucișările acestora – survenite după domesticirea câinilor. Această teorie contrazice viziunea tradițională, conform căreia puii de lup au fost domesticiți și așa au evoluat câinii domestici.

Însă, pe lângă toate aceste detalii, important este că avem de unde să alegem un suflet pe placul nostru.

Mai jos poți vedea topul nostru cu 10 dintre cele mai frumoase rase de caini.

10. Bullmastiff


Bullmastiff-ul este un câine masiv, agil și foarte rapid în reacții. Liniștit și echilibrat, acesta este permisiv în relația cu copiii. De asemenea, el se atașează în special de persoana dominantă din familie.

Dacă stai la bloc și îți dorești un Bullmastiff, trebuie să iei în considerare că acesta are nevoie de spațiu. Îi place să se alerge și să se joace, astfel o curte este potrivită pentru a se simți în largul său. În plus, Bullmastiff-ul este și un câine de pază, capabil să țină la distanță intrușii.

9. Kuvasz

Instinctele protectoare ale Kuvasz-ului îl fac să fie foarte grijuliu cu copiii. Însă nu este recomandat să îl lași nesupravegheat cu cei mici, pentru că uneori devine intolerant cu poznele micuților. Kuvasz-ul este un excelent câine de pază, iar fiecare membru al familiei este considerat un membru al haitei sale.

8. Bulldog

Acest cățel își dorește mereu să fie în preajma stăpânului său. Dacă vrei să adopți unul, nu uita că o să îți fie greu să îl oprești să se furișeze, noaptea, în patul tău.

De asemenea, bulldog-ul este și foarte încăpățânat, însă este liniștit și latră doar atunci când este nevoie. Mai mult, el are o fire blândă, fiind și un animal foarte supus în relația cu stăpânul său. Dacă optezi între mai multe rase de caini, alege Bulldog, pentru că acest câine este grijuliu și cu prichindeii.

7. Doberman

Dacă ești în căutarea unei rase de caini de pază atunci Doberman-ul este o alegere perfectă. Acest câine este foarte devotat și vigilent și se atașează repede de membrii familiei.

Doberman-ul este foarte puternic petru talia sa, fiind și foarte inteligent. El poate fi dresat repede și nu este atât de agresiv sau periculos, cum cred mulți. Însă, un mic detaliu pe mare merită să îl cunoști este acela că femelele sunt mult mai încăpățânate decât masculii, iar uneori pot fi mai greu de dresat.

6. Dog German

Dacă vrei să îți iei un Dog German, nu uita că atitudinea ta față de el contează foarte mult. Dacă ești prietenos, așa o să fie și el cu tine, însă dacă i te adresezi având nervi și el o să aibă o atitudine agresivă.

În ciuda dimensiunilor sale, mari, Dogul German este un animal foarte sensibil. Astfel, dacă te răstești sau țipi la el o să îl superi. De asemenea, este recomandat să fie dresați încă de la vârste fragede, pentru a nu avea un comportament neadecvat.

Pagini: 1 2