10 coincidențe bizare care sfidează logica

De-a lungul timpului au avut loc evenimente de-a dreptul bizare, coincidențe care par scoase din cărțile science fiction. Desigur, coincidențele se întâmplă tot timpul, însă unele dintre ele chiar sunt stranii și ieșite din comun.

   

Chiar dacă, de cele mai multe ori, coincidențele nu au o semnificație importantă, uneori acestea au un impact major asupra lumii în care trăim. Chiar și foștii președinți americani John F. Kennedy și Abraham Lincoln sunt legați de o serie de coincidențe. De exemplu, Lincoln a fost ales în Congres în anul 1846, iar Kennedy a fost ales în Congres în anul 1946. În plus, ambii au fost asasinați într-o zi de vineri.

Vă prezentăm mai jos 10 coincidențe bizare, care au avut loc de-a lungul istoriei:

Mark Twain s-a născut și a murit la trecerea cometei Halley


Mark Twain s-a născut la data de 30 noiembrie 1835, ziua în care cometa Halley a trecut pe lângă Pământ. În anul 1909, scriitorul a „glumit”: „Am venit în 1835 cu faimoasa cometă Halley, iar peste un an mă aștept să plec cu ea”. Aceste cuvinte s-au dovedit a fi profetice: la 21 aprilie 1910, Twain a murit de angină pectorală, în ziua în care cometa Halley a trecut pe lângă Pământ.

Blestemul lui Tamerlane


20 iunie 1941: arheologii sovietici au descoperit mausoleul lui Tamerlane, descendent al lui Genghis Khan. Pe piatra de mormânt aacestuia scria: „Cel care îmi deschide mormântul va elibera un cuceritor și mai teribil decât mine.” Două zile mai târziu, Germania a atacat URSS.

Destine identice

Gemenii din Ohio, separați la naștere, și neștiind niciunul de existența celuilalt, au avut parte de o viață asemănătoare. Amândoi se numesc James, amândoi au avut un câine care purta numele de Toy, ambii erau ofițeri de poliție, iar fostele lor soții au avut același nume, mai precis Linda. Amândoi au avut câte un fiu, cei doi băieți având același nume, James Allan. În plus, gemenii s-au căsătorit a doua oară cu femei care se numeau la fel: Betty.

Pe când aveau 40 de ani, acești frați gemeni s-au întâlnit întâmplător şi au murit, amândoi, în timp ce traversau strada, după ce au fost loviţi de un camion.

Predicţii apărute în desenele animale

Mai sus puteți vedea o captură dintr-o secvență a desenului animat Johnny Bravo. Pe un afiș lipit pe un perete scrie: „Coming soon”. iar desenul evidențiază turnurile gemene în flăcări. Acest episod a fost difuzat cu 5 luni înainte de evenimentele teroriste din 11 septembrie 2001.

Pagini: 1 2